Vremuri grele pentru bugetari

Scris de admin_2 pe February 23, 2012

someriConcedieri masive se anunţă în sectorul bugetar. Peste 1.600 de angajaţi de la CFR Călători şi Poşta Română îşi vor pierde locurile de muncă până la începutul lunii aprilie.

Primii vor pleca o mie de salariaţi CFR Călători, care rămân fără slujbe din 23 martie. Se vor alege însă cu şase salarii compensatorii, iar în urma discuţiilor cu proaspătul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, sindicaliştii au obţinut ştergerea unor persoane de pe listele de concedieri. Acesta spune că disponibilizările au fost convenite cu FMI.

Şi Poşta Română se pregăteşte să dea afară 618 persoane. Este vorba despre angajaţii care stau acasă cu 75% din salariu de luni bune. Chiar dacă îşi vor pierde locul de muncă, aceştia ar putea primi la plecare sume consistente.
Posta Română va emite deciziile de concediere la începutul lunii viitoare. Contractele de muncă ale celor 618 salariaţi vor înceta în jurul datei de 15 aprilie.

Acestora li se adaugă alţi 2.400 de angajaţi din minele Petrila, Uricani şi Paroşeni. Comisia Europeană a aprobat un ajutor de stat de aproximativ 270 de milioane de euro pentru lichidarea minelor Petrila, Uricani şi Paroşeni. Aceasta înseamnă că aproximativ 2.400 de ortaci trebuie să-şi găsească de lucru în următorii cinci ani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>