Viscolul şi ninsoarea au paralizat România

Scris de admin_2 pe January 27, 2012

viscolul si ninsoarea au paralizat RomaniaZeci de drumuri închise.  60 de trenuri anulate. Peste 1.000 de maşini blocate din cauza zăpezii. 40 de curse aeriene anulate. Trei persoane şi-au pierdut viaţa.

Acesta este un prim bilanţ al viscolului care a lovit România miercuri.

Pe mai multe drumuri naţionale din ţară, oamenii sunt, în continuare blocaţi şi mulţi au ajuns în pragul disperării, rămânând fără combustibil printre troienele de zăpadă. Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a informat că vineri, la ora 5.00, un număr de 28 de drumuri importante din ţară erau închise, între care şi autostrăzile A1 şi A2, pe alte 14 circulaţia rutieră fiind îngreunată.

Toate acestea se întâmplă în condiţiile în care valoarea contractelor multianuale de întreţinere a drumurilor naţionale şi autostrăzilor din România în perioada 2008 – martie 2012 depăşeşte un miliard de euro.

Mai mult, populaţia din sudul României riscă să rămână fără gaze, în următoarele zile, din cauze hibelor sistemului de transport şi a cantităţii insuficiente pentru consum. Marii furnizori de gaze E.ON şi GDF SUEZ trebuie să apeleze urgent la importuri. Reprezentanţii furnizorilor, în replică, afirmă că sistemul este în pericol de a claca chiar din cauza statului care ar trebui să fie gardian la buna lui funcţionare.

Furnizorii de gaze şi-au făcut estimările de consum pe un ianuarie relativ blând, nicidecum pe temperaturi precum cele din ultimele două zile şi, mai mult, pe zile geroase de -10-15°C, precum se anunţă  a fi următoarea săptămână, astfel că nu sunt suficiente gaze pentru consumatori.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>