Ţara arde şi acoperitul se piaptănă

Scris de admin pe October 14, 2014

sieDegringolada societăţii româneşti întrece orice imaginaţie. Din toate direcţiile politice se azvârle cu lături care împroaşcă publicul, creând senzaţia concretă că nimic nu ne mai poate spăla vreodată. Zi de zi ne scăldăm într-o mizerie tot mai aprigă, ridicându-se întrebarea: cât de mult e totuşi prea mult? Probabil că nu există o limită, iar termenul de infinit păleşte în faţa imensităţii ridicolului în care ne scăldăm.

Iar asta, atenţie, în vreme ce situaţia de la graniţa de est a Europei (întâmplător şi a noastră) este cum nu se poate mai proastă. Conflictul din Ucraina este departe de a se fi stins, iar planurile care se fac pe coridoarele marilor puteri ne implică în mod sigur. Şi nu neapărat în ideea unei menţineri pe axa actuală. Cât despre viermuiala explozivă care se petrece la graniţa Turciei (cu ramificaţii în Istanbul şi, aflăm, Bulgaria) numai de bine nu este.

Concluzia? În loc să adopte discursul omogenizării societăţii româneşti în faţa unor vremuri cât se poate de instabile, personajele care atentează la cea mai importantă funcţie în stat fac aproape tot posibilul să fragmenteze totul, cât mai mult. Cum s-ar spune, ţara arde şi acoperiţii îşi piaptănă firele de păr rămase prin cap într-o oglindă în care însă nu se mai văd cam demultişor. Pentru că altfel ar observa cât de strâmbi şi hidoşi sunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>