Protestele revolutionarilor

Scris de admin_2 pe December 19, 2011

Aproximativ patru sute de revolutionari s-au adunat luni, in Piata Victoriei, pentru a protesta  impotriva taierii indemnizatiilor si neacordarii lor pentru luptatorii in Revolutia Romana. Manifestantii au arborat pancarte, steaguri tricolore si au scandat lozinci antiguvernamentale si antiprezidentiale:  “Timisoara, Timisoara!”, “Pacat, pacat de sangele varsat!”, “Bucuresti, trezeste-te!”.

La miting au participat membri ai Blocului National al Revolutionarilor 1989, ai Asociatiei Victoria Revolutiei din Bucuresti, precum si ai Asociatiei Luptatorilor 22 Decembrie 1989 Turda-Cluj.

Premierul Emil Boc a modificat, printr-o Ordonanta de urgenta, o serie de prevederi din “Legea recunostintei fata de eroii martiri”. Potrivit comunicatului de presa al Guvernului: “In anul 2012 indemnizatiile prevazute la art 4 alin.(4) din Legea recunostintei fata de eroii-martiri care au contribuit la victoria revolutiei romane din Decembrie 1989, precum si fata de persoanele care si-au jertfit viata sau au avut de suferit in urma revoltei muncitoresti anticomuniste de la Brasov din noiembrie 1987, nr. 341/2004 cu modificarile si completarile ulterioare, nu se acorda“.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>