Pământul este plat și mingea e pătrată!

Scris de Ovidiu Ciutescu pe June 1, 2014

ochelari de calCineva ne-a spus că Pământul este plat și că reprezintă centrul Universului. Ulterior am aflat că este rotund, că în spațiu sunt miliarde de stele. Tot cineva a venit și ne-a spus că toți oamenii sunt egali. Și pe el l-am crezut, deși ulterior ne-am dat seama că nu poate fi adevărată teoria. Pentru că niciodată în lumea asta două ființe nu au putut să fie pe aceași treaptă a egalității sociale. Măcar din punct de vedere al puterii… Ce, leul a fost vreodată pe aceași treaptă cu pisica?

Pe principiile enunțate mai sus și-au creionat gargara electorală cei pe care românii i-au votat și i-au trimis să formeze noul parlament european. Românilor li s-a spus că au dreptul la egalitate, că nu sunt mai prejos decât celelalte state ale U.E., că merită pe cineva care să-i reprezinte cu adevărat acolo. Mulți au și crezut toate astea, au fost la vot și au decis cine merge la Bruxelles.

Facebook-ul, că tot a devenit cotidianul cel mai citit al planetei, a fost fost plin în acele zile de manifeste civice, cu iz politic. “Doar comuniștii stau acasă și nu merg la vot” – avea scris un amic pe propriul wall. Isteț de altfel, omul cu pricina cred că nici măcar nu a stat să analizeze gogomănia pe care încerca să o transmită. Pe mine nu m-a prins mesajul său, așa că am stat acasă și nu am votat. La fel ca mine au procedat 67% dintre românii cu drept de pus ștampila!

Ce vreau să spun este că și propaganda în cauză se va înscrie peste puțin timp în contextul enunțurilor enumerate anterior. Măcar și pentru faptul faptul că… cineva ne-a spus că nu suntem patrioți dacă nu ne desemnăm aleșii. Peste scurt timp acești domni vor afla că tocmai asta am fost: oameni de bun simț, care nu au vrut să-și asume reprezentarea în dreptul unor papițoi care nu au nicio treabă cu spiritul acestei nații. Unul pe care îl clamează pe sticlele televizoarelor, dar cu care se sterg la fund cu prima ocazie când  își așează popoul pe colacul WC-ului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>