Guvernul nu mai acordă subvenţii pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar

Scris de admin_2 pe November 16, 2011

Guvernul a decis, prin ordonanţă de urgenţă, să nu mai acorde, începând cu luna noiembrie, subvenţii pentru construirea de locuinţe prin credit ipotecar, argumentând că veniturile bugetului sunt insuficiente în contextul crizei pentru susţinerea în continuare a acestui program. Sprijinul financiar urmează să mai fie acordat numai pentru cererile depuse şi înregistrate la consiliile locale până la această dată.

Subvenţia pentru construirea unei locuinţe prin credit ipotecar este în cuantum de 30% din costurile de construcţie a acesteia, dar nu mai mult decât valoarea echivalentă în lei a 15.000 de euro şi nu mai mult decât valoarea creditului ipotecar contractat. Programul prin care se acordă ajutorul este derulat prin autorităţile administraţiei publice locale, subvenţia fiind acordată de Ministerului Dezvoltării.

“Amânarea adoptării ordonanţei de urgenţă ar avea consecinţe negative asupra bugetului Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, neexistând la bugetul de stat suficiente surse de finanţare a programului naţional privind sprijinirea construirii de locuinţe proprietate personală, în contextul economic actual. În situaţia în care programul ar continua să se deruleze, statul va trebui să-şi onoreze obligaţiile, conform prevederilor legale, prin neîndeplinirea acestora riscând acţiuni în instanţă din partea beneficiarilor care nu îşi vor primi subvenţiile”, se arată în documentul guvernamental.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>