Fuga lui Boldea

Scris de admin_2 pe March 22, 2012

BoldeaParlamentarul Mihail Boldea a părăsit teritoriul României în data de 17 martie 2012. Cercetat pentru mai multe înşelăciuni cu terenuri din Galaţi, deputatul a părăsit, sâmbătă, România, pe frontieră terestră. Potrivit unor surse neoficiale, politicianul s-ar afla în Kenya.

Procurorii DIICOT au solicitat ÎCCJ arestarea în lipsă a lui Boldea, iar după judecarea propunerii de arestare, procurorii vor cere darea în urmărire generală și internațională a deputatului Mihail Boldea.

Mihai Boldea este cercetat alături de alte 21 de persoane, de procurorii DIICOT, pentru formarea unui grup infracţional, care era specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals. Ei identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. Prejudiciul se ridică la aproximativ un milion euro.

În acest dosar, şase persoane au primit mandate de arestare pentru 29 de zile, iar alte două, Aurora Luchiniuc, fost subprefect de Galaţi şi Mihaela Bolboceanu, avocat în cabinetul de avocatură al lui Mihail Boldea, au interdicţia de a părăsi localitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>