Deputatul Mihai Boldea, acuzat de înșelăciune

Scris de admin_2 pe March 16, 2012

inselaciuneDeputatul independent Mihai Boldea, un avocat, un fost arbitru şi alte 19 persoane sunt cercetaţi de DIICOT pentru înşelăciune, fals în înscrisuri şi uz de fals, într-un caz privind terenuri ce erau indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale şi apoi trecute în proprietatea membrilor grupării. Potrivit primelor informaţii, parlamentarul este unul dintre capii grupării, fiind avocat în cadrul Baroului Galaţi.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Galaţi au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 22 de persoane, dintre care un deputat în Parlament, un avocat din cadrul Baroului Galaţi şi un fost arbitru al Curţii de Arbitraj Galaţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale şi uz de fals, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Potrivit procurorilor, membrii grupării identificau terenuri şi imobile situate în zone centrale ale municipiului Galaţi, proprietatea Consiliului Local Galaţi sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscării speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului.

Membrii grupării înstrăinau ulterior imobilele către terţe persoane, cumpărători de bună credinţă, modalitate în care obţineau beneficii financiare substanţiale. Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională depăşeşte un milion de euro, prin raportare la un număr de nouă imobile, potrivit procurorilor DIICOT.

Mihai Boldea a fost ales deputat în circumscripţia electorală nr.18 Galaţi, colegiul uninominal nr.9. El a fost în PDL până în septembrie 2011, când a demisionat din partid, ulterior înscriindu-se în UNPR. În perioada 2004-2005 a fost preşedintele organizaţiei de tineret PD, între 2005 şi 2007 a fost vicepreşedinte al organizaţiei municipale PD, iar între 2005 şi 2007 a fost purtător de cuvânt al organizaţiei judeţene a PD Galaţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>