Cu gunoiul sub preșul evoluției

Scris de Ovidiu Ciutescu pe April 24, 2014

apa paharNe- am propus să colonizăm planeta Marte, să avem baze permanente pe Lună și să intrăm – oficial – în contact cu o rasă extraterestră. Pentru amatorii de scenarii evolutive pare că ne-am apropiat de apogeul dezvoltării noastre. În schimb, pe cât de frumoase și de mărețe sunt aceste proiecte, realitatea ne arată că din multe puncte de vedere încă nu am reușit să depășim bariera primitivismului social. Cum altfel am putea să catologăm informațiile publicate de către Fundația Thompson Reuters, care ne spun că la începutul secolului XXI sute de milioane de oameni nu au încă acces la apă potabilă și la electricitate!

Astfel, în întreaga lume, aproximativ 768 de milioane de oameni nu au acces la apă potabilă, iar 1,3 miliarde de oameni trăiesc fără electricitate. Situația riscă să devină și mai gravă decât este, în contextul în care până în 2050 necesarul de apă și energie va crește substanțial. Sunt cifre seci, dar care ne arată cât de departe suntem de nivelul de civilizație pe care ne place să credem că am reușit să-l atingem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>