Contabili sub acoperire

Scris de Ovidiu Ciutescu pe August 8, 2013

Anaf frauda uniforma Am auzit una bună: ANAF îşi face propriul serviciu de intervenţii speciale. Este vorba de „ANAF Antifraudă”, un fel de „DNA al Fiscului” – dacă e să-i dăm crezare lui Victor Ponta.

În plin scandal legat de restructurarea ANAF, pe piaţă a apărut o informaţie halucinantă: ANAF îşi face un serviciu propriu de intervenţie rapidă. Cică noii „agenţi” vor avea uniforme, maşini dotate special, pistol, muniţie de război, spray paralizant, electroşocuri. Ar fi vorba, în total, de vreo 2.000 de combatanţi. Adică exact cifra cu care autorităţile au anunţat că vor aerisi ANAF-ul în următoarele zile.

Cum aceşti poliţişti ai Fiscului vor avea sarcina de a realiza intervenţiile rapide în situaţii de criză, stau şi mă gândesc: cum Dumnezeu va arăta un nenea contabilul înarmat cu toate drăciile de care pomeneam mai sus? Cât de credibil, sau de impozant va fi un asemenea personaj faţă în faţă cu cei mai temuţi infractori economici ai României? Io zic că vor fi caraghioşi… Ca să nu spun altfel!

Iar ca să mă fac înţeles mai bine, am să-i pun domului Victor Ponta o întrebare: domnule premier, credeţi că un biet contabil, tunat cu o astfel de uniformă, va fi mai impozant în timpul unei descinderi economice? Credeţi că există vreo şansă să poată folosi bastonul din dotare sau există riscul ca  infractorul să le ia bastoanele din dotare şi să li le vâre undeva? Pentru ce Dumnezeu mai avem în ţara asta servicii speciale la Poliţia Criminală, Jandarmerie, DNA, SRI etc dacă îi îmbrăcăm pe nevinovaţii contabili la ţol de război? Nu cumva ceea ce faceţi astăzi sună precum în vechiul proverb românesc: ţara arde, iar baba se piaptănă?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>