Violenţe în ziua a şaptea de proteste

Scris de admin_2 pe January 20, 2012

ziua a sapteaMii de oameni au ieşit în stradă joi în Bucureşti. Ziua a început cu Mitingul pentru libertate organizat de Uniunea Social Liberală la Arcul de Triumf şi a continuat cu cel din Piaţa Universităţii, unde manifestanţii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale.

La Arcul de Triumf s-au strâns peste 7.000 de persoane venite din toată ţara, tonul scandărilor la adresa Puterii şi a preşedintelui Băsescu fiind dat de cei doi lideri USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu. Mitingul USL s-a încheiat fără evenimente deosebite.

Ziua a şaptea a protestelor din Piaţa Universităţii a fost însă marcată de violenţe. În Piaţă s-au strâns aproximativ 2.000 de protestatari, după ce grupuri mari de manifestanţi de la mitingul USL s-au alăturat celor 600 deja prezenţi acolo.

Violenţele au izbucnit cu puţin timp înainte de ora 23.00, când unii manifestanţi au început să arunce cu garduri, pietre şi sticle în jandarmi, care au răspuns cu gaze lacrimogene. Forţele de ordine au intervenit în forţă, iar după aproximativ o oră, zona a fost evacuată. Până la miezul nopţii, jandarmii au reuşit să elibereze Piaţa Universităţii, ridicând aproape 90 de persoane violente. Alţi cinci manifestanţi au avut nevoie de îngrijiri medicale

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>