Trei zile de proteste în Bucureşti

Scris de admin_2 pe January 16, 2012

protest universitateManifestări de amploare au avut loc în acest weekend în Bucureşti, dar şi în mai multe oraşe din ţară. Protestele au început în ţară joi, în sprijinul lui Raed Arafat  care a demisionat din Ministerul Sănătăţii, după ce a criticat proiectul noii legi a sănătăţii. Guvernul a retras proiectul vineri, dar acest lucru nu i-a calmat pe manifestanţi.

Protestul din Piaţa Universităţii s-a încheiat, duminică noapte, după aproape 12 ore, ultimii manifestanţi fiind ridicaţi de jandarmi, care i-au încercuit şi i-au dus la dube. Început paşnic, protestul a degenerat, cele mai violente ciocniri fiind pe Bulevardul I.C. Brătianu şi în faţa magazinelor Unirea şi Cocor, unde au fost incendieri şi vandalizări.

O parte dintre manifestanţii strânşi în centrul Capitalei au aruncat cu sticle incendiare, rănind mai multe persoane, şi au vandalizat mai multe magazine din zona Piaţa Unirii. Jandarmii au tras focuri de avertisment cu puşti de tipul celor de vânătoare şi au intervenit cu gaze lacrimogene şi tunurile de apă.

Cei mai mulţi dintre protestatari au scandat lozinci împotriva preşedintelui, dar nu au lipsit nici cele privind taxa auto, pensiile sau lipsa medicamentelor.

În urma protestelor de duminică din Capitală, au primit îngrijiri medicale 51 de persoane, 19 au fost duse la spital, dintre care patru jandarmi, potrivit informaţiilor de la SMURD şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>