Traian Băsescu, un președinte misogin

Scris de Ovidiu Ciutescu pe June 21, 2013

Invitat de către revista Business Woman la o recepție, președintele Traian Băsescu a reușit să se dea, din nou în stambă. Înconjurat de elita femeilor oameni de afaceri din România, președintele și-a amintit că avem o problemă cu natalitatea, cel puțin în rândul femeilor care nu sunt de etnie romă.

“Faceţi, fetelor, un copil, că până la urmă este un act patriotic”, a decretat președintele – jucător. Care, ca să facă garnitura completă,  a adăugat: “Cum Dumnezeu femeia romă poate ţine cinci-şase copii, iar românca nu poate? E adevarat, ea nu este manager, femeia romă (…) Trebuie să mergem şi în zona cealaltă. Poate maternitatea este una dintre misiunile fundamentale ale femeii, asta mi se pare mie”.

Nu știu ce a crezut că rezolvă cel mai iubit dintre toți pământenii României, dar cu siguranță că niciuneia dintre doamnele care au reușit să dezvolte afaceri de milioane de euro nu le-a trecut prin cap să renunțe la anticoncepționale sau prezervative și nici să –și pună soții și mai mult la… treabă.

În schimb, cam toate și l-au imaginat, nu pentru prima oară, în rol de Ceaușescu. Doar el era cel care le îndemna pe femeile românce să devină mame – eroine.  Diferența era că în acele vremuri româncele nici nu prea aveau alte opțiuni în afara turelor la uzină și a trebăluitului prin casă. A, și mai aveau ceva – poate cel mai important: o protecție socială  mult mai reală ( din păcate!!! ) față de ce i se întâmplă astăzi celei care decide să devină mămică!

Nici nu ar fi trebuit să mai mire că vreo 20 de tinere s-au dus a doua zi  la Cotroceni și i-au strigat lui Băsescu: “Uterul meu nu e competenţa ta!” Dar mai știi ce orgolii i-au născut fetele, transformate în protestatar de ocazie? Și, cunoscându-l pe președinte, nu m-ar mira să se inspire din rolul interpretat cu ani în urmă de Arnold Schwarzenegger și să vină la Cotroceni cu burta până la gură. Și să vedeți voi atunci, fetelor, câte vorbe dulci o să aflați despre uterul reclamat în fața președenției României.

autor: Ovidiu Ciutescu

One Response to “Traian Băsescu, un președinte misogin”

  • Iulia says:

    Cam are dreptate acest domn.
    Noi romanii o sa fim ´´inghititi´´ de diverse etnii pentru ca scadem ca popor – numeric. Aici nu se pune problema feminismului. Nu stiu, sincer ce este mai dificil – sa cresti 4 – 5 fiinte umane cu principii care sa-ti fie sprijin pe tot restul vietii si un real aport la societatea romaneasca sau sa faci milioane cu care poti sa ramai fare ele peste noapte prin faliment…
    Nu prea avem de ce sa ne indignam. A avut o parere si-a exprimat-o si cam atat. Daca ar fi fost vreo lege, ar fi fost altceva, dar asa, de ce sa ne indignam?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>