Țara arde…

Scris de admin pe November 18, 2012

Și campania electorală începe să frizeze absurdul și nesimțirea. De pe Realitatea.net aflăm că cimitirele au devenit un loc potrivit pentru creșterea vizibilității și reputației destoinicilor noștri politicieni, sau cel puțin pentru candidații PPDD, Costel Iancu și Maria Schutz. Acum, nu putem să nu ne gândim și că afișul electoral a ajuns din întâmplare să fie lipit pe o piatră funerară, poate în chip de glumă sinistră sau de urare din partea vreunui cetățean care a simțit acut nevoia să își exprime părerea despre candidații respectivului partid.

Oricum, într-o țară amenințată de o recesiune înspăimântătoare, campania electorală devine aproape o glumă, mai ales când imaginația unora începe să capete diverse conotații metaforice. Bucureșteanul Ilie Potecaru, tot candidat PPDD, și-a ales ca slogan de campanie îndemnul “S-o facem!”. Probabil pPentru că Lets do it suna prea americănește pentru bietul român care ar vrea și el să știe cu cine votează, și dacă doamne ferește, electoratul ar fi trecut mesajul cu vederea? Așa să o dăm în limbaj neaoș și fără apăsări lingvistice, că mai vedem noi ce o să și facem atunci când o să vină vremea să și facem ceva.

Păi să o facem, și-au zis și alianțele cu greutate, împânzind capitala cu panouri publicitare mai mult sau mai puțin controversate, dar cu siguranță vizibile. Păi cum să nu le vezi când ocupă trotuare întregi, contribuind astfel la sufocarea cu care bucureșteanul de rând era oricum obișnuit, din cauza mașinilor parcate pe trotuar?! Nu faci doi pași, și brusc sunt gata să te atragă în mrejele promisiunilor electorale politicieni de o rară valoare. Ca să nu mai vorbim de acei politicieni despre care s-ar spune că sunt oameni noi, când de fapt unii fac trotuarul politicii încă din anii 90.

Pe principiul lupului care își schimbă părul, și campania actuală defilează în culori noi, de toamnă. Promisiunile sunt și ele noi, deși sună a promisiuni vechi reciclate. Izul de mucegai și scârbă care emană și din această campanie nu mai păcălește pe nimeni. Sperăm.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>