Sictir

Scris de admin pe November 1, 2012

Ca de obicei la români, țara arde și baba se piaptănă. Și încă ce se mai piaptănă în perioada asta de confuzie oligofrenă, în care toți se bat pe un amărât de ciolan (dacă a mai rămas ceva pe el), în timp ce ne scufundăm din ce în ce mai repede în propria ignoranță și mizerie.

Elena Udrea spune poezii pe post de campanie electorală, în timp ce o suită întreagă de reporteri i-au urmărit pașii către noua ei locuință de la Roman. Săraca fetiță bogată a devenit, dacă nu era deja, mai vânată de presă chiar și decât starurile Hollywood-iene. Patosul cu care își face reclama ipocrită, obsesia cu care insistă că își dă sufletul pentru popor și, mai ales, plăcerea sadică a analiștilor politici de a o diseca celulă cu celulă, toate acestea nu ne pot decât să ne îngrețoșeze până la limita suportabilității.

În tot acest timp, românii se întreabă cât îi va costa întreținerea în iarna aceasta, dacă zăpezile îi vor prinde din nou blocați în case, la mila unor autorități locale pe jumătate sărace, pe jumătate indolente, dacă vor avea ce mânca, cu ce își vor plăti medicamentele, sau dacă or să mai afle vreodată adevărul despre cum stau lucrurile în țara asta.

Între timp, pâine și circ. Pâine mai puțin, circ să fie…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>