Sfântul Gigi din Pipera

Scris de Ovidiu Ciutescu pe May 24, 2013

O tranzacţie cu pământ l-a dus pe Gigi Becali după gratii. Pentru trei ani! A fost suficient pentru ca un cor de aplaudaci ai latifundiarului să sară ca arşi împotriva justiţiei: „Nu merită să stea la puşcărie pentru aşa ceva. Ce, i-a obligat el să facă acest schimb de teren pe cei de la MapN?” – s-au înghesuit să spună în faţa camerelor de luat vederi apărătorii „sfântului” din Pipera.

Da, este adevărat, Gigi nu i-a obligat pe generali să facă schimbul de teren. Şpăgile oferite de fostul oier le-au sucit minţile şi îngreunat buzunarele… ele i-au obligat pe „apărătorii patriei” să accepte afacerea!

Aşa că… Gigi e curat… Bietul Caragiale … De trăia cred că nu ştia cum să compună o parodie care să înglobeze toată şarada care se petrece secundă cu secundă în România.

Este a doua oară când îi felicit pe magistraţi, pentru o decizie luată după Revoluţie. Prima dată mi-am scos pălăria în faţa lor atunci când l-au trimis pe Năstase să îi încălzească celula lui Becali. Că tot stă acesta în celula ocupată până de curând de fostul premier!

Vă veţi întreba de ce are Gigi un cor aşa de mare de avocaţi de ocazie… Simplu: cu toţii au ros câte un ciolan gras de la fostul cioban, în prezent patron de fotbal, parlamentar de România şi europarlamentar când îşi aminteşte să ajungă la Bruxelles.  De aceea consider că lătratul acestora nu va avea efect indiferent câte petiţii va trimite Gigi la CEDO!

Nu înţeleg, totuşi, un lucru: de ce justiţia a vrut ca Becali să devină martirul lingăilor de ocazie şi suporterilor care cred în vrăjelile sale. De ce a vrut un asemenea scandal, când îl putea evita simplu, cu câteva ore înainte de a pronunţa verdictul. Era suficient să-i trimită la răcoare pe cei implicaţi îân dosarul transferului de fotbalişti şi scandalul acesta nu exista. Tare sunt curios de justiţia nu a mai fost dreaptă şi în această speţă!

Autor: Ovidiu Ciutescu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>