Proteste anti-ACTA în România

Scris de admin_2 pe February 10, 2012

proteste_ACTAPeste 100.000 de români ar putea participa sâmbătă, între orele 17.00 şi 22.00 la protestele paşnice organizate împotriva Acordului Comercial de Combatere a Contrafacerii (ACTA). Ei se alătură astfel protestelor din 21 de state din întreaga lume.

Anunţul care-i cheamă pe cei care se opun ACTA a fost lansat pe reţeaua de socializare Facebook. Totalul românilor ce au confirmat pe Facebook că vor participa sâmbătă la protestele anti-ACTA este cel mai mare din Europa cu peste 100.000 de confirmări până vineri seara. Următoarele ţări foarte active sunt Germania, Bulgaria şi Polonia. Bucureştiul este pe locul 2 în topul oraşelor cu 35.000, după Sofia cu 53.000 de confirmări.

Pe 26 ianuarie România a semnat Acordul Comercial de Combatere a Contrafaceri a cărui misiune este, după cum susţin autorii, protejarea drepturilor intelectuale, dar şi reducerea pirateriei cu bunuri precum hainele de lux, muzica şi filmele.

Noul ministru al Comunicaţiilor, Răzvan Mustea, a declarat, miercuri, la audierea sa în comisiile parlamentare, că a studiat documentul ACTA şi consideră că există într-adevăr “o ambiguitate” a textului care permite suspiciuni privind eventuale abuzuri care pot fi comise de autorităţi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>