Povestim povești

Scris de admin pe December 2, 2012

În România aparent nu mai contează că mii de oameni întâmpină iarna cu grija scumpirilor care îi amenință, nici că se confruntă cu lipsa locurilor de muncă, nici că ideea de ”ziua de mâine” pare mai înfricoșătoare decât orice apocalipsă previzionată. Ce contează în această țară este volumul sonorului pe care se latră, și cine o face mai des și mai furibund.

Am renunțat de mult să mai credem în existența unor partide sau a unor valori, viziuni sau conduite politice. Politicienii noștri sunt împărțiți pe facțiuni, pe triburi, care mai de care mai nervoase. Preşedintele PDL, Vasile Blaga i-a adresat premierului Victor Ponta invitaţia de a participa la o dezbatere directă pe probleme de actualitate privind situaţia economică şi socială a României. Victor Ponta pare să fie mai preocupat de alte probleme. Din păcate, situația economică și socială a acestei țări nu se mai poate rezolva cu discuții. De peste 20 de ani se tot discută și nu se rezolvă nimic. Nu contează cine vine la putere, ce nume are și ce culori arborează. Ei vorbesc, noi ne târâm între avans și lichidare fără să fim convinși că vom apuca vreodată să ne bucurăm de viața de român, așa grea și frumoasă cum e ea în cântece.

Pentru că evită să participe la discuții, domnul Ponta își primește eticheta de ”ageamiu” care nu știe nimic despre economie. Și asta din partea purtătorului de cuvânt al ADR. Care ADR știe câte în lună și în stele despre respectivul subiect. Se vede din nivelul de trai al românilor, nu-i așa? Salariile tăiate, o monedă Euro care îngroapă moneda națională încet și sigur, o criză generalizată și un viitor incert, acestea sunt elementele care demonstrează că guvernanții noștri sunt ași la economie.

Să ne mândrim că suntem români, totuși. Să ne mândrim cu frumusețile patriei, cu ospitalitatea strămoșească și cu tăria de caracter. Să îi lăsăm să discute. Nu contează cine cu cine discută, important este că lor le place să se audă, în timp ce noi așteptăm să ne sune băncile pentru ratele neplătite…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>