Occupy – cuvantul anului 2011

Scris de admin_2 pe January 9, 2012

Occupy a fost ales cuvantul anului 2011 in cadrul conferintei anuale a organizatiei American  Dialect Society, desfasurate vineri la Portand (Oregon). Desi este un cuvant foarte vechi, el a capatat noi valente datorita miscarii globale Occupy Wall Street.

Miscarea a debutat la New York, in Zuccotti Park, pe 17 septembrie, organizatorii afirmand ca protestele lor impotriva influentei banilor in politica americana si a nedreptatilor sistemului financiar sunt modelate dupa valul de revolte din lumea araba. In cateva saptamani, Occupy Wall Street s-a extins in zeci de orase americane si din intreaga lume.

Occupy s-a impus in fata cuvintelor “FOMO” (acronim pentru “Fear of Missing Out”, ce descrie nelinistitea de a fi inundat de informatii pe site-urile media online) si “the 99%” (ce se refera la americanii care se considera dezavantajati financiar si politic, comparativ cu cei “1%”, cei mai bogati cetateni ai SUA).  Anul trecut, cuvintele castigatoare au fost “app,” “tweet” si “bailout.”

American Dialect Society a fost creata in 1889. “Cel mai popular cuvant al anului” se afla la cea de-a 22-a editie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>