Occupy Bucharest! Românii se strâng în Piaţa Unirii

Scris de admin_2 pe October 14, 2011

Românii se vor strânge pe 15 octombrie în Piaţa Unirii din Bucureşti într-o acţiune similară “Occupy Wall Street”

De puţină vreme a început să circule pe reţelele de socializare un banner care îi îndeamnă pe români să se strângă pe 15 octombrie în Piaţa Unirii din Capitală la acţiunea „Occupy Bucharest”, în semn de solidaritate cu americanii strânşi în New York în deja celebra „Occupy Wall Street”.

În fapt, va fi o mișcare de protest globală  care se va desfășura pe 15 octombrie împotriva celor pe care populaţia îi consideră vinovaţi pentru criza financiară.

Siteul central al mişcării este http://15october.net/ . „Puterile lumii lucrează în beneficiul câtorva, ignorând majoritatea şi preţul uman şi de mediu pe care trebuie să se sfârşească”, spun iniţiatorii acţiunii, care îndeamnă la proteste paşnice.
Ce este Mişcarea “Occupy Wall Street”

Mişcarea “Occupy Wall Street” protestează împotriva confiscării ipotecilor imobiliare, ratei înalte a şomajului şi împotriva fondurilor de salvare a multor companii şi instituţii financiare americane, aprobate în 2008.


Conţinutul revendicărilor explică, într-o anumită măsură, de ce mai multe sindicate şi-au exprimat susţinerea faţă de mişcarea de protest de la Wall Street şi intenţionează să se alăture manifestanţilor.


„Aproximativ 4.000 de persoane și-au arătat intenţia de a participa la demonstraţia paşnică care va începe la prânz pe 15 octombrie“, a declarat  Kai Wargalla, unul dintre organizatorii mișcării „Ocupați London Stock Exchange“ sau „Ocupaţi Londra“, într-un interviu pentru Bloomberg.

Revendicările protestatarilor londonezi sunt similare cu cele ale mișcării „Ocupați Wall Street“, din centrul financiar al New York – ului. „Protestăm împotriva nedreptăților sociale şi financiare. Dacă te uiți la sectorul financiar, precum şi la sistemul politic şi de reglementare, vei vedea că acestea nu funcționează  pentru noi, oamenii obișnuiți”, a declarat Kai Wargalla citat de Bloomberg. Tom Gilbert, un purtător de cuvânt al Bursei din Londra (London Stock Exchange)“, a declarat că oficialii bursei sunt conştienţi de protest, dar nu a avut nici un alt comentariu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>