Nu vreau să îmi petrec Crăciunul cu Băsescu!

Scris de admin pe December 23, 2012

Aș putea să schimb canalul TV sau aș putea să închid de tot televizorul. Dar nu vreau! De ce zilnic, de aproape o săptămână încoace, toate posturile de știri mă anunță cum își petrece Traian Băsescu vacanța de iarnă. E la munte, bravo lui! Râde. Îmi scapă motivul, dar bine că poate. Ajunge, gata. M-am săturat să aud dacă vremea e favorabilă sporturilor de iarnă din gura unui președinte care e aproape orice, numai președinte nu. M-am săturat ca toți să fie în urma lui ca niște câini maidanezi, cerșind după o declarație.

Ce cadouri primește Băsescu de Crăciun? Pijama și șosete. Hilar și absurd, e subiect de talk-show. Nici nu dai de două ori din butonul telecomenzii, și alt Breaking News, același peisaj, alt unghi, alt cameraman, cum va fi anul 2013, domnule președinte? Va fi bine și liniște. De veci, poate, că altfel…

Țara arde și Băsescu se dă cu skiurile. Cum justifică haosul și jalea ultimilor 6 luni pe care le-a traversat poporul, nu îl mai întreabă nimeni. Că știm cu toții și el nu are ce răspunde. Mai urmează un reality-show despre Viața la Cotroceni, în care Băsescu își probează șosetele primite în dar cu ocazia sărbătorilor și ne-am scos!

Alt subiect nu mai aveți? Ceva mai demn de a intra sub eticheta de News? Ceva demn de menționat, să știm și noi, să ne pregătim de un an cumplit de greu? Ponta a anunțat că se măresc toate și că dă afară lipitorile guvernamentale care plimbă o hârtie pe banii cu care poți hrăni un orfelinat timp de o lună! Bun! Asta e o veste. Mai greu să fie denumită știre, dar e o veste. Cum își dau cadouri cei din familia Băsescu nu e nici veste, nici știre. Nu înseamnă nimic la ora asta, pentru nimeni care mai are doi neuroni legați între ei.

Dacă și în sfântă zi de sărbătoare apare vreun deștept care altă idee despre presă nu are, decât să îmi spună ce fel de friptură a avut Traian Băsescu la masă, înseamnă că presa din țara asta ori e tabula rasa, ori totul merge atât de bine și de minunat peste tot, că nu este nevoie să punem și un strop de minte sau profesionalism în modul în care facem și prezentăm știrile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>