Nevoia de Năstase

Scris de Ovidiu Ciutescu pe August 24, 2014

adrian nastase la parnaieEliberarea lui Adrian Năstase a strârnit o adevărată controversă civică. Era și normal, din moment ce fostul prezidențiabil a părăsit pârnaia după doar 7 luni de la reîncarcerare.

În ochii mulțora, decizia Tribunalului Ilfov este strâmbă. Frustrarea e firescă atâta timp cât  se stabilise, tot în justiție, că Adrian Năstase și-a atras foloase necuvenite în sumă de 1,4 milioane de euro. Cu alte cuvinte, este un CORUPT, un hoț!

Pentru  cealaltă tabără, a simpatizanților, Năstase este un biet om pe care Justiția l-a băgat la răcoare pe degeaba. Este o victimă a animalului politic numit Traian Băsescu. Este… , iar acum s-a făcut dreptate! “La câte a făcut omul ăsta pentru țară…”, îl căina unul dintre suporteri înainte să se decidă eliberarea sa. Mai mult, Năstase merita libertatea pentru că s-a pocăit destul. A făcut diferite cursuri cu colegii de celulă, a scris cărți la loc cu răcoare, a… Ținând cont că niciodată nu a recunoscut sentința primită, cum vine asta cu pocăința faptelor, chiar nu știu!

Din toată tărășenia înțeleg însă un lucru ( Și vă rog să mă corectați dacă nu e corectă percepția mea.): dacă faci ceva considerat util în țara asta, ți se iartă faptul că-ai furat ( nm. nici măcar nu a fost recuperat integral prejudiciul realizat!), că umbli cu arme de foc fără a fi înregistrate, că… ai mușchi pentru că așa vrei tu! Cum e și cazul lui Năstase, un infractor mai invers decât alții.

Mergând pe firul acestor evenimente găinarii de i-au fost vecini fostului premier la Jilava nu au dreptul la libertate înainte de terminarea pedepsei. Faptul că i-au ușurat pe niște îmbuibați ( nm. tot de genul lui Năstase!) de câțiva piștari din portofel nu este considerat un bine național. Eu zic că este, mai ales că i-au scutit de grija păstrării unor bunuri pe care legea ar fi putut să le socoată dubioase. Nu mă luați în serios, gluma-i glumă și aici!

Însă pentru mine gestul celor care împart dreptatea în țara asta rămâne mizer. Unul care mă face să cred că nevoia de golani, de infractori, de escroci este mai acută ca oricând în România. Pe principiul eliberării lui Năstase, în scurt timp o să iasă și Jiji. Doar și el a furat, dar a și făcut biserici, case, a dat la săraci. La fel de haiduc ca Nastase, nu-i așa?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>