Minerii vin la Bucuresti la negocieri

Scris de admin_2 pe March 9, 2012

mineriO delegație a minerilor din Valea Jiului a plecat, vineri dimneaţă, spre Bucureşti, pentru a discuta cu o comisie la Ministerul Economiei. Din delagație fac parte doi lideri de sindicat,  doi mineri și conducerea CNH Petroşani.

Reprezentanţii minerilor au decis să mai meargă ei încă o dată în Capitală pentru noi negocieri deoarece au aşteptat până joi noapte să sosească în Valea Jiului comisia ministerială anunţată pentru o nouă rundă de negocieri, dar aceasta nu a venit.

Până când negocierile de la Bucureşti se vor finaliza, minerii nu vor protesta, aceştia fiind trimişi acasă de la unităţile miniere.

Minerii de la cele şapte exploatări din Valea Jiului au declanşat protestele luni. Astfel, timp de trei zile ei au protestat în curtea Companiei Naţionale a Huilei şi au mărşăluit pe străzile din Petroşani. Miercuri, numărul protestatarilor a ajuns la aproximativ 5.000.

Protestele au continuat joi, în condiţiile în care nu au ajuns la niciun acord cu reprezentanţii ministerelor Economiei şi Finanţelor, soluţia oferită de guvernanţi fiind considerată una “amăgitoare”, care nu poate asigura continuarea activităţii miniere.

Ministerul Economiei arată, într-un comunicat, că minerii din Valea Jiului care lucrează la minele viabile Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan ale Companiei Naţionale a Huilei ar putea primi o majorare cu 100 de lei a sporului de condiţii grele după formarea Complexului Energetic Hunedoara, programată pentru luna mai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>