Dragă 2015, ce ne-aduci bun? Că de războaie şi dezastre ne-am săturat

Scris de admin pe January 6, 2015

2015Anul nou tocmai s-a încheiat. Sticla goală de şampanie zace într-un colţ al camerei, câteva firmituri amintesc încă de gloria fursecurilor îngurgitate. Un singur lucru e încă neconsumat: speranţa noastră ca acest an să fie mai bun decât cel care tocmai s-a încheiat. Şi care, cel puţin pe plan politic, atât intern cât şi extern, a fost, să recunoaştem, dezastruos.

Dar oare 2015 se anunţă mai bun? E suficient să deschizi ştirile acestor zile ca să te iei cu mâinile de cap. Nici nu ştim în ce ordine să le luăm: Grecia pare hotărâtă să-şi facă vânt din Uniune (lucru care e sigur, se pare, că va fi mai rău decât implozia bulei imobiliare din State, din 2008), Odessa, adică un loc din păcate mult mai apropiat de noi decât ne-am dori, se clatină sub atentatele separatiştilor, în vreme ce coaliţia politică aglutinată cu greu la vârfurile politichiei româneşti e calmă numai de ochii lumii.

Nu e greu, prin urmare, să anticipăm că anul care ne aşteaptă va fi mai liniştit decât 2014 numai dacă vom fi foarte, foarte norocoşi. Asta ca să nu mai vorbim că toate piesele de pe întreaga tablă de şah a planetei par să fiarbă exact ca înaintea unei mari conflagraţii. Poate doar prin America de Sud să fie mai multă apatie, pentru că în rest ne putem aştepta la un dezastru (major) cam oricând. E momentul, prin urmare, să ne întoarcem la activităţile noastre obişnuite în speranţa că nebunia acestei lumi ne va ocoli.

Şi încă ceva ce sigur sună a clişeu, dar poate fi în acelaşi timp unul din lucrurile care să ne prindă bine anul acesta: poate că e momentul, mai mult ca niciodată, să fim optimişti. La mulţi ani 2015!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>