Din telenovela boc-poc-basesciana – -PENSIONARII … HA , HA: UN FLEAC, I-AM reCIURUIT

Scris de admin pe August 11, 2011

EU nu mai pot!!!

Mama, tata, parintii mei , ai tai , ai nostri, DAR NU SI AI LOR, se pare. Oameni bolnavi, cardiaci sau alta maladie cronica, o iau din nou de la capat. Cu ce? Ce au ei in comun? Simplu: o pensie… *nesimtita* au spus data trecuta. DA… si pentru pensia asta nesimtita a fost un prim episod in 2010: au recalculat-o anul trecut,POCBASISTII care ne umilessc neamul, si au nenorocit toti militarii, fostii grefieri si alte categorii de *nesimtiti* care au indraznit sa munceasca.Le-au recalculat pensiile si le-au furat. Parintii s-au revoltat, unii au murit de suparare, de umilinta, altii au supravietuit, si au reusit in instante sa castige ceea ce le-a fost furat. Au sperat , s-au adunat si au luptat.
DAR ACUM, partea a doua, nascocirea 2011 —ORDONANŢA DE URGENŢĂ nr. 59 din 29 iunie 2011 – furt pe fata si nimeni nu spune nimic. CUM SA TACI, CAT SA MAI SUPORTI? AU SCOS DIN NOU UNEALTA SI AU TRAS:

EMITENT: GUVERNUL
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL nr. 457 din 30 iunie 2011
Data intrarii in vigoare : 30 iunie 2011

In temeiul Legii nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri in domeniul pensiilor, s-a dispus recalcularea tuturor pensiilor speciale prin determinarea punctajului mediu anual şi a cuantumului fiecărei pensii, utilizandu-se algoritmul de calcul prevăzut de legislaţia in domeniul asigurărilor sociale, in scopul asigurării egalităţii de tratament pentru toţi beneficiarii sistemului public de pensii, avand in vedere exigenţele subliniate de puterea judecătorească in cadrul controlului jurisdicţional exercitat cu ocazia aplicării Legii nr. 119/2010, in vederea instituirii unor măsuri legislative pe baza cărora instituţiile implicate să poată realiza toate procedurile administrative necesare stabilirii drepturilor de pensie intr-un mod obiectiv şi justificat, se impune instituirea unei etape de revizuire a cuantumului pensiilor, cu respectarea principiului contributivităţii şi egalităţii, scopul fiind acela de a se stabili in mod just şi echitabil drepturile de pensie pe care persoanele vizate de prezenta ordonanţă de urgenţă sunt indreptăţite să le primească, astfel incat acestea să aibă posibilitatea să identifice şi să depună la casele teritoriale de pensii toate documentele doveditoare ale veniturilor realizate pe parcursul intregii activităţi profesionale.
Deoarece aceste imprejurări vizează interesul public şi constituie elementele unei situaţii extraordinare, ce nu suferă amanare, se impune adoptarea de măsuri imediate pentru reglementarea unor aspecte in scopul revizuirii pensiilor recalculate prevăzute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010.
In temeiul art. 115 alin. (4) din Constituţia Romaniei, republicată, Guvernul Romaniei adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă.
ART. 1
(1) Pensiile prevăzute la art. 1 lit. c)-h) din Legea nr. 119/2010 privind stabilirea unor măsuri in domeniul pensiilor, care au făcut obiectul recalculării conform prevederilor aceleiaşi legi, se revizuiesc, din oficiu, de către casele teritoriale de pensii in evidenţa cărora se află dosarele de pensie, prin emiterea unor decizii de revizuire, in termen de 30 de zile de la data intrării in vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.
(2) Drepturile de pensie revizuite potrivit prezentei ordonanţe de urgenţă se plătesc de la data de intai a lunii următoare expirării termenului de revizuire prevăzut la alin. (1).

VOI MAI PUTETI??? OAre cati au mai ramas in viata dupa ce au deschis cutia postala si au gasit noua decizie de pensionare cu pensa revizuita? Iarasi o luam de la capat, alt dosar, alt avocat, alt proces…PANA CAND?
Spune ceva si tu pentru pensionarii tai : mama si tata. SImona Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>