Dezastrul votului din noiembrie 2014: viitorul sună cum nu se poate mai prost

Scris de admin pe November 4, 2014

vot 2014Noiembrie 2014. România a votat. România a votat şi, ne temem s-o spunem, a votat degeaba. Ceea ce nu înseamnă, desigur, că nu credem în acest drept esenţial pentru buna funcţionare unei democraţii, câştigat cu atât de multă greutate. Nu. Ceea ce spunem, de fapt, este că opţiunile care i-au fost prezentate alegătorului au fost pur şi simplu ridicole. Nişte candidaţi atât de slab pregătiţi, de la primul şi până la ultimul, parcă nu s-au prezentat în faţa alegătorilor în toţi cei 25 de ani de după revoluţie.

Urmează, bineînţeles, ani grei pentru România, indiferent cine va fi câştigător. Iar asta nu este decât o consecinţă a propunerilor cu totul neinteresante, ba chiar de-a dreptul subţiri pe care le-au propus aceştia românilor. Programe electorale făcute parcă în glumă, pe care până şi un primar mai priceput de provincie probabil că le-ar desfiinţa. Concluzia? Viitorul sună prost. Viitorul sună strâmb, fals de tot, aşa că scapă cine (mai) poate. Sau, ca să punem problema altfel: voi chiar vă vedeţi conduşi, guvernaţi şi legiferaţi de aceste glume care ni s-au prezentat (nici ei nu ştiu de ce) pe post de candidaţi?

Nu e nevoie să răspundeţi, pentru că ştim deja ce aveţi să ne spuneţi. Este exact lucrul pe care vrem cu toţii să-l strigăm în stradă începând de săptămâna viitoare, pentru că altfel nu credem că se mai poate. Şi poate şi pentru că politica nu s-a făcut altfel niciodată.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>