Culcă-te la loc!

Scris de admin pe December 16, 2012

S-a deșteptat românul și a ieșit la vot. Curat constituțional! Platforma program a USL fiind realizată – și anume Jos Băsescu – pentru că, vorba lui Mircea Badea, alta oricum nu avea, să vedem acum ce ne-a adus ceasul, că anul se știe deja ce ne va aduce:

- aproape 600 de funduri politice care să stea confortabil pe umerii noștri de contribuabili cinstiți, chiar dacă în 2009 vox populi zisese că mai mult de 300 de lipitori cu pretenții de oameni de stat să nu carecumva să prindă prin Parlament. Coane Fănică, nu te stresa, că a apărut o sclipire de geniu dement care s-a gândit să le facă hotel astora care nu încap în sala de ședințe. Da de ce să le facă hotel, rogu-vă, că și așa nu sunt toți niciodată prezenți la întruniri? Mor copii de foame la țară, mor pacienți în spitale, nu avem un metru decent de autostradă, nu avem un serviciu social de vreo oarecare calitate, da le facem hotel, frate, oamenilor care ar trebui să fie modelul de umilință, cinste și decență din țara asta! Hai să le facem hotel, să nu cumva să nu aibă tot confortul în timp ce ne fură cu zâmbetul pe buze!Vox populi? Valorează cât fițuica aia deprimantă denumită academic buletin de vot. Noi am votat că speram la jos mizeria, sus un pic de trai mai bun, ei și-au luat scaune. Jos clopu!

- UDMR, acest zmeu al politicii care circulă prin guvernări precum bate briza de ciolan proaspăt și bun de rumegat, este iarăși în prim plan. Senzația de deja-vu și deja-greață este omniprezentă, așa că vom derula pe repede-înainte, pentru că filmul ăsta se dă în reluare deja de 20 de ani.

- S-au anunțat creșteri la taxe, impozite și alte minuni. Wooooow! Da ce, vă mirați? Păi da ce credeai, bietule românule, că scapi? Orice lup care ajunge șef la turmă cere niște sacrificii azi, pentru un viitor luminos la Paștele Cailor. Doar nu credeai că scapi de nea Traian și vine nea Victor, călare pe un cal alb și îți scade taxele, nu-i așa? Nu ai cum să spui că nu te așteptai la asta, nu? Ce naiba, suntem căliți la foc mic de atâta timp. Plus că parcă anul ăsta nu mai avem așa mare chef de încă o revoluție, toți așteptăm apocalipsa, mai tăiem un porc, mai facem o sarma, dă-o-n sfintele amaruri de revoluție, plătim bir boierilor, că asta știm să facem cel mai bine.

- Iarna ne-a prins numai pe jumate nepregătiți. Eeeee? Eeeeee? Vocea progresului se face auzită de la Cotroceni. Frați români, nu disperați, stați puțin și nu mânați, și-amu vă aliniați și troienul dezghețați! N-a fost blocată numai jumate de țară, nu toată ca dățile trecute!

Așadar și prin urmare, alegerile au venit și au trecut. Rezumatul este așa: luați la bătaie de joc, că murim de foame da avem un număr sinistru de parlamentari care sunt la fel de siniștri și care or să continue să își bată joc de noi; o flegmă în frunte via UDMR și curvăsăria politică ce ne mână întru obliviune; taxe și impozite mai mari, foame, boală, sărăcie, picioare rupte pe trotuare de gheață. Ca și anul trecut. Ca și în toți anii care vor urma.

Lacrimi și scrum în spitale și orfelinate, tahicardie la primirea facturilor și scadențelor bancare în cutia poștală, o pensie dată pe o bucată de friptură, să nu ne prindă Crăciunul fără nimic pe masă, o rețetă compensată cu viața, un copil în abandon școlar, doi bătrâni uitați într-un azil, senatori și deputați cu averi ilicite, părinți care fac sacrificii pentru o jucărie sau o carte, doi cocalari și-o pițipoancă din altă lume și altă viață, contrastând absurd cu noroiul și asfaltul spart de pe bulevardele Capitalei, popi cu vocea groasă, poleiți cu aur, care sfidează orice mai e sfânt și drept pe lumea asta, Crăciun fericit, zic, să fim mai buni, mai cinstiți, să ne iubim, să fie bine ca să nu fie rău, să suferim mai puțin, să ne odihnim în pace, că avem 2 săptămâni de vacanță și după aia, ce a da Dumnezeu, maică!

Nimic nou. Cu un regim politic sau altul, aici, la noi, în atemporalitatea noastră mioritică, nimic nu se schimbă. Nimic nu se transformă. Culcă-te la loc, România, totul e bine când te-ai obișnuit deja cu tot ce se întâmplă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>