Crin Antonescu, un Adrian Mititelu al scenei politice româneşti

Scris de Ovidiu Ciutescu pe February 27, 2014

crin antonescu tanarTemerile care existau de câteva luni, că USL se va rupe, s-au concretizat. Astfel, struţo-cămila scenei politice româneşti s-a dizolvat, partidele revenind la luptele care le-au consacrat în ultimii 25 de ani.

 

„Nu mi-am dorit acest lucru, dar votul a fost covârşitor” – se explica Antonescu după ce partidul a votat ieşirea din Uniune. Mai că îmi venea să şi plâng, ascultându-l pe fostul ministru rock’n’roll cum se vaită pe umerii istoriei. Acum, verticalul Antonescu s-a rupt de necinstitul Ponta (doi papiţoi, fabricaţi de o societate care habar nu are ce vrea – opinia mea!) şi pleacă la lupta pentru scaunul de la Cotroceni animat de convingerea că poporul ştie să aprecieze gestul făcut, de a nu se asocia cu „tâlharii naţiei”.

Cunoscându-l pe Antonescu, doar din dansul făcut pe scena politicii româneşti, cred că pot spune că ceea ce a făcut – nu acum, atunci când a decis să formeze USL – l-a compromis definitiv în ochii societăţii. În ai mei o face încă de pe vremea când era Ministrul Tineretului şi Sporturilor -  fiind unul dintre cei mai slabi administratori ai acestei felii sociale a României post-decembriste. Iar ce i se întâmplă în prezent mi-l înfăţişează exact ca pe un Adrian Mititelu din campionatul de la Parlament. Doi indivizi mânaţi doar de orgoliul personal, fără să aibă nici cea mai mică idee despre ce vor să facă cu adevărat dacă pun mâna pe ciolan, dar pe care vor să-l câştige. De ce? Să-i ţină minte istoria!

Numai că ceea ce face Crin Antonescu nu îl recomandă pentru scaunul pe care Băsescu îl va elibera la Cotroceni. Lucrul fiind valabil şi pentru „tovarăşul Victor Ponta”. Din păcate, pentru ei, încă nu înţeleg că infatuarea, lipsa de discernământ politic, de fler în luarea deciziilor, i-au transformat – dacă nu în păpuşarii lui Traian Băsescu – în păpuaşarii partidelor pe care le reprezintă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>