Cinci zile de proteste în Capitală

Scris de admin_2 pe January 18, 2012

protest Universitate 5Aproximativ 1.500 de oameni s-au adunat marţi după-amiază, în a cincea zi de proteste, în Piaţa Universităţii din Bucureşti. În jur de 450 de studenţi s-au alăturat mitingului strigând: “Am venit din sesiune pentru naţiune! “, “De­misia! “, “Solidaritate! “, “Jos Bă­sescu! “. Studenţii din Grozăveşti şi Re­gie, care au venit în marş de pe strada Edgar Quinet, s-au oprit la gardu­rile amplasate în zona fântânii de la Facultatea de Arhitectură.

Mitingul s-a încheiat fără incidente notabile, momente mai animate având loc odată cu apariţia liberalului Ludovic Orban, care a fost huiduit şi înjurat de protestatari. Aceştiau i-au strigat: “PDL-USL, aceeaşi mizerie”, avertizându-l totodată: “Orbane, pleacă de aici, că dai de belea!”. Până la urmă, liderul PNL a părăsit Piaţa Universităţii.

În Piaţă a mai fost şi Mircea Badea care a citit o adaptare a  Imnului Golanilor, iar un preot a făcut o slujbă de pomenire şi a cântat “veşnica pomenire”.

Jandarmii din Piaţa Universităţii au făcut şi marţi control corporal preventiv. Cinci persoane au fost duse la secţia de poliţie după ce jandarmii au găsit asupra lor arme albe şi spray-uri lacrimogene.

La nivel naţional, marţi, protes­tele au cuprins 62 de oraşe, adunând peste 10.000 de participanţi.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>