Baie de mulţime pentru Băsescu la târgul ţuicii

Scris de Ovidiu Ciutescu pe July 22, 2013

Traian Basescu la Costesti de Sfantul Ilie“Lumea a spus că îmi place ţuica. De aia au şi numit ţuica de Argeş… Ochii lui Dobrin. În realitate, eu nu am băut în toată viaţa 200 de ml de ţuică”, îmi spunea regretatul Nicolae Dobrin în urmă cu aproape un deceniu. Lui Traian Băsescu nu ştiu dacă îi place sau nu celebrul lichid făcut din procesarea borhotului de prune. În schimb, un lucru îi place cu certitudine: să meargă la târgul dedicat ţuicii, să facă baie de mulţime şi mişto de premierul Victor Ponta. Păcătoşi aburii ăştia, de ţuică…

Sâmbătă, de Sf. Ilie, preşedintele a făcut o vizită prin târgul tradiţional de la Costeşti – Argeş. Este locul în care cei mai cunoscuţi dogari îşi aduc butoaiele din salcâm sau stejar spre a le vinde celebrilor producători de ţuică din zonă. Este locul în care, ca în orice târg din România, micii şi carnea sfrârâie pe gratare, iar mirosul de bere, vin şi ţuică strabate aerul. A fost, dacă vreţi, peisajul ideal în care Traian Băsescu să facă o nouă baie de mulţime. A fost un moment la fel de bun precum cel produs la Chişinău, cu câteva zile în urmă.

Atunci îi era propusă cetăţenia moldoveanească şi se visa viitor preşedinte al fostului teritoriu românesc (nm. Nu de alta, dar acolo nu s-ar pune că a fost preşedinte în România!). Iar când lumea l-a întrebat despre Unire a făcut spectacol: „cereţi Unirea şi o vom face”! Sau, mai pe româneşte, totul e ca la table… 6 : 6, poartă-n casă! Hazardul să trăiască!

Acum, la Costeşti, urmaşii lui Dobrin s-au bulucit să-l atingă pe „El Comandante”. Şi, disperaţi că ţuica nu le bagă bogaţia în casă ( nm.  Doar le suceşte minţile! ), l-au întrebat pe preşedinte: „locuri de muncă ne daţi„?  Pentru ca, imediat,  o femeie care ţinea un copil în braţe şi plângându-se că alocaţia de 40 de lei e mică, să-i ceară lui Traian Băsescu ajutorul. Răspunul dat dat de capul statului a fost halucinant, în ton cu aburii care pluteau prin aer:  “A zis primul-ministru că investeşte zece miliarde de Euro anul ăsta. Deci, o să fie locuri de muncă… după el. Cum vine pe aici, îi cereţi locuri de muncă, că el dă”.

După ce le-a mai spus jurnaliştilor… “Mă simt bine. Este sărbătoare”, Băsescu a virat-o spre comuna Ungheni ( jud. Argeş) pentru o altă baie de mulţime. De data asta la „ Zilele comunei Ungheni”.

Să tot …trăim bine, nu?

Ovidiu Ciutescu

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>