Adepti ai Occupy Romania ridicati din Piata Universitatii

Scris de admin_2 pe December 12, 2011

Mai mulţi reprezentanţi ai unor ONG-uri pentru protecţia şi susţinerea drepturilor omului s-au adunat, sâmbătă, în Piaţa Universităţii, fiind ridicaţi de jandarmi, întrucât nu aveau autorizaţie.

Oamenii, adepţi ai mişcării Occupy România, s-au adunat în Piaţa Universităţii, motivând că zona este un simbol al libertăţii de exprimare, scrie Mediafax. Ei scandau lozinci împotriva sărăciei din România.

Acţiunea nu era autorizată, nefiind primită aprobare din partea Primăriei Capitalei. Oamenii au spus că lipsa unui răspuns la solicitarea lor de a organiza această acţiune în Piaţa Universităţii este o sfidare la adresa lor.

Participanţii au fost ridicaţi de jandarmi, iar unii dintre ei, care s-au opus, au fost luaţi cu forţa şi duşi la cele două dube de jandarmi prezente la faţa locului. Ulterior, ei au fost duşi la Secţia 1 Poliţie.

Organizatorii şi participanţii la această adunare publică au fost sancţionaţi conform legii 60 din 1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, pentru nerespectarea prevederilor art. 26 lit. a (organizarea şi desfăşurarea de adunări publice nedeclarate, neînregistrate sau interzise) şi lit. d (participarea la adunări publice nedeclarate sau interzise şi urmate de refuzul părăsirii locurilor de desfăşurare a acestora, la avertizările şi somaţiile organelor de ordine făcute potrivit legii) cu suma de 1.000 de lei, respectiv 500 de lei.

Acţiunea a fost organizată pentru a marca Ziua Internaţională a Drepturilor Omului, sărbătorită în 10 decembre, astfel de evenimente fiind desfăşurate în oraşe din diverse ţări, în cadrul mişcării Occupy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>