113 retinuti in a patra zi de proteste

Scris de admin_2 pe January 17, 2012

proteste ziua a patra113 persoane au fost retinute si duse la sectiile de politie in a patra zi de proteste in Capitala, care s-a incheiat putin dupa miezul noptii fara incidente majore. Manifestanţii au început să se adune la Universitate în jurul orei 14:00, fiind controlati mult mai bine de jandarmi.

Strategia forţelor de ordine care au asigurat ordinea la protestul din Piaţa Universităţii din Capitală s-a schimbat faţă de duminică, 15 ianuarie, când au fost înregistrate violenţe. Astfel, la intrările în piaţă au fost organizate filtre de jandarmi, care îi percheziţionau pe cei care se încadrau în profilul protestatarului violent, iar cei asupra cărora erau găsite obiecte interzise erau duşi la secţiile de poliţie. Forţele de ordine au beneficiat de aportul ofiţerilor DGIPI, care au furnizat informaţii jandarmilor.

Asupra unora dintre protestatarii conduşi la secţiile de poliţie au fost găsite obiecte cum ar fi petarde, cuţite, bastoane telescopice, lanţuri, dar şi un pistol cu bile sau marijuana, în cazul unora dintre suspecţi.

Luni, la nivel naţional au protestat peste 10.000 de persoane, dintre care mai bine de 900 în Capitală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>